| Posted in:Företagande, Tips

Firmafesten är det perfekta tillfället att lära känna sina arbetskamrater utanför arbetstiden och få chansen att prata om allt som inte är arbetsrelaterat. På många sätt kan man tänka sig firmafesten som vilken fest som helst, men det finns saker man bör tänka på lite annorlunda.

Ta input från alla anställda

Se till att alla som vill vara med i planeringen har en chans att säga sitt. Precis som i arbetet som vanligt kan många bra saker komma från utbyte av idéer och kollaboration. Det finns säkert många olika personligheter på företaget och alla ska ju kunna trivas på festen.

Välj en passande lokal

Det kan vara frestande att använda arbetslokalen för en firmafest, men lite poängen med festen till att börja med är ju att komma bort från arbetet, och då är det nog bättre att hyra en passande lokal istället. Det finns säkert många kandidater i närområdet om man bara letar, men det går även att hitta hjälp online.

Dekorera festligt och stiligt

När det kommer till dekorationen går det att tänka sig mycket som en vanlig fest med klassiska dekorationer. Vill man göra något mer formell är detta också något som kan fungera, varpå man kanske håller tillbaka något med allt som bara säger ”fest”. Oavsett vad man väljer för stil är det nog bra att inte gå till överstyr för att åtminstone ge intrycket av lite professionalitet.

Bordsplacering

Det är så vanligt att man inte har mycket kontakt med dem utanför sin egen avdelning på jobbet. För att uppmuntra till lite mer mingel och bara låta medarbetare lära känna fler som arbetar på företaget kan det vara smart att ge varje person en bordsplacering där de får chansen att stifta bekantskapen med andra utanför deras avdelning. Nu får man så klart tänka på att detta kanske inte riktigt är praktiskt beroende på hur många som jobbar på företaget.