| Posted in:Företagande

Det är kanske inte alltid du tänker på det, men ett golv gör väldigt mycket för helhetsbilden av rum och ytor. Ett väl omhändertaget golv skiner, medan om det är förlegat så kanske du mest vill gömma det med mattor. Med golvvård tar du hand om golvet som får en så gott som ny yta.

Varför du bör anlita experter

Golvvård kan innebära rengöring, förbättringsåtgärder som polering och golvslipning beroende på vilken golvtyp det är, med mera. Visst går det att göra en del själv, men som med allt annat kan det vara enklare att anlita experter. De har kunskap och vet vad de gör, ta en titt här.

Det kan också bli kostsammare om du gör fel och till exempel råkar använda fel olja, inte polerar ordentligt och så vidare. Så se till att läsa på ordentligt om du funderar på att göra något själv.

Olika typer av golv

Det går att renovera plast- och linoleumgolv. Det är då viktigt att få bort all tidigare polish innan ny appliceras, för annars blir det inte snyggt. Parkettgolv och trägolv kan behöva slipning, oljning och lackning. Det kan ta ett tag att ordna golv och snabbast går det med hjälp. Här finns några golv som visar hur de ser ut när de är som bäst.