| Posted in:Ekonomi

Att hålla kontoret rent är viktigt. Inte minst för trivseln på kontoret utan det är också viktigt för arbetsmiljön. Om ni är flera som sitter tillsammans, som till exempel ett gäng aktietraders, så är det överlag bra för kamratsämjan att se till att kontoret är i bra skick.

Att ha en så kallad clean desk policy är ofta en bra metod för att hålla det rent och snyggt på arbetsplatsen. Det innebär att alla förväntas plocka undan på sitt eget skrivbord när arbetsdagen är slut. Det här är något som ofta associeras med ett aktivitetsbaserat kontor och arbetssätt, men går att implementera även om ni inte har ett sådant.

Det är få företag som kräver av de anställda att de ska städa själva. Dels för att det gör det svårare att rekrytera och dels för att det oftast kostar mer än vad det smakar. För att se till att det alltid är rent på golv och de allmänna ytorna är det därför bra om du har någon form av städhjälp. Se till att få den hjälp som ni behöver genom att anlita en bra städfirma som löser det åt er. Seniorer är både bra och prisvärda.