| Posted in:Företagande, Investering

Att rekrytera för första gången är inte enkelt och du behöver ta in en del information om tillvägagångssätt. En bra utgångspunkt är att se hur lönestatistiken ser ut för tjänsten du utannonserar så att du vet vad som är en rimlig lön för tjänsten och vad du ska förbereda dig på att behöva betala ut i lön till den anställda. Att sätta ett maxtak för lönekostnad gör dig förberedd.

Ta hjälp online

Verktyg är lätt att hitta online när det gäller lön. Det finns väldigt bra sajter där du kan läsa om lönestatistik för olika typer av arbeten. Du kan exempelvis se medellön för hela Sverige eller medellön för olika delar av landet. Det är även möjligt att få ta del av medellön både när det gäller män och när det gäller kvinnor, vilket ger dig en bra utgångspunkt.

Sök information

När du gjort en undersökning om hur lönestatistiken ser ut är det bra att kontrollera om du verkligen har råd att anställa den sökande. Då finns det smarta verktyg på nätet som kan hjälpa dig att räkna ut både nettolön och bruttolön för den anställde. Där kan du se hur mycket du som arbetsgivare behöver betala sammanlagt för den anställda med en specifikt bestämd lön.