| Posted in:Tips

Du kanske sitter mycket hemmavid och gör dina aktieaffärer men även andra sysslor som har med ditt dagliga arbete att göra. Se till att skapa ett schysst hemmakontor där du trivs att sitta och som du kanske inte blir störd av annan verksamhet hemma. Det kan också vara så att du regelbundet kan sitta hemma och arbeta någon dag i veckan och då är det viktigt att det känns som en arbetsplats.

Hitta bra möjligheter

Försök inte sitta vid vardagsrumsbordet eller i köket och arbeta. Det finns allt för mycket distraktioner som kommer att göra det mycket svårare för dig att fokusera på ditt arbete. Se till att skapa den miljön som du vill ha för att kunna arbeta på ett bra sätt. Se till att införskaffa de produkter som du behöver på ditt hemmakontor. Om du arbetar hemifrån så kanske företaget kan stå för det som du beställer hem. Prata med din närmaste chef om detta innan du beställer.

Ha regelbundna arbetstider

Även fast du sitter hemifrån och arbetar så gäller det att ha regelbundna arbetstider. Om din arbetsdag börjar 08.00 så kliv upp och gör dig i ordning för att gå till arbetet. Ta en fikapaus om du vanligtvis brukar göra det. Lunch vid 12.00 och arbete igen från 13.00 till 17.00. Försök inte hitta på ursäkter att göra annat då du ändå är hemma. Ska du arbeta så är det det som gäller. Det gäller att vara disciplinerad och utföra det man ska även om man arbetar hemifrån.