| Posted in:Ekonomi

jobb_282963548

Att jobba på deltid är relativt normalt idag. Det finns många som får ihop en heltid genom att arbeta mer än ett deltidsjobb åt gången och även de som har små deltidsjobb trots att de annars arbetar på heltid någon annanstans. Här tittar vi lite närmare på vad deltidsarbete innebär och vilka alternativ man har om man är i behov av ytterligare kapital.

Inom en del branscher är deltidsarbete betydligt vanligare än andra. Många som arbetar i butik anställs mer eller mindre endast på deltid och kan inte få en heltidstjänst där även om de vill. Alla personer med barn under åtta har även rätten att arbeta på 75 procent även på en heltidstjänst om de så vill.

Söker man en deltidstjänst bör man först utgå från om detta är för att komplettera en existerande deltidstjänst eller utöver en heltidstjänst. Med flera heltidstjänster har man ju möjlighet att arbeta under vanlig arbetstid, men med en heltidstjänst är detta ofta inte möjligt.

Med hjälp av sajter som Jobbsafari kan man söka deltidstjänster och försöka hitta något som passar en. Exakt hur dessa kan passas ihop med andra deltidsarbeten är såklart något man få ta upp med arbetsgivaren, men det är inte omöjligt att man kan arbeta kring tider som passar en.

Vid sida om en heltidstjänst kan man ofta titta på möjligheterna att tjäna pengar via nätet. Det är till exempel många mindre webbutiker som faktiskt drivs på deltid av personer med heltidsarbeten. Ett annat sätt är att ha en affiliatesajt där man skickar sina besökare vidare till butiker eller andra typer av sajter. Ett område som blivit väldigt populärt på senare tid är casino sajter och för att se ett exempel på en affiliatesajt för dessa kan man titta här.

Det viktiga när man söker ett deltidsarbete utöver en heltidstjänst är att man tidigt ser till att få en bra uppfattning om hur många timmar i veckan man behöver lägga ned på detta för att man ska kunna tjäna något på sajten.