| Posted in:Företagande

Medarbetare som trivs är medarbetare som också presterar. Det finns en hel del du kan göra som företagare och ledare av personalen för att få dem att trivas bättre. Du kan bland annat se till att det är rent och fräscht på kontoret, att det alltid är nystädat. Något som dina medarbetare upplever som fint och mysigt är färska blommor. Vill du ha blommor kan du få hjälp med detta.  De doftar gott och är vackra att se på.

Arbeta hemma under covid-19

Det är naturligtvis inte lätt för dig som chef att se till att de som (arbetar hemma) (https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/arbete-hemma/) på grund av pandemin har en trivsam miljö. Du kan ändå göra saker för dem så att de känner sig sedda och uppmärksammade. Du kan till exempel se till att du har kontakt flera gånger i veckan med alla dina hemarbetande medarbetare.

När personalen kommer tillbaka

Det kan vara frestande att ha en gåva på lut till alla som kommer tillbaks ifrån en längre tids hem arbete. Tyvärr anser inte Skatteverket att det är någon bra idé. Du kan istället satsa på ett internt företagsevent där ni tillsammans har en rolig eftermiddag eller ikväll.